1. من بارها در دولتهاى قبل و شاید با بعضى از شما دوستان هم در جلسات خصوصى و غیر خصوصى گفتهام که گاهى کارشناسىهاى مغرضانه، پوست خربزه زیر پاى مسئولان است. به عنوان یک کارشناس یک کاغذ را روى میز انسان میلغزانند و این میشود یک سندى که آدم باید دنبالش برود؛ اما آدم نمىفهمد از کجا آمده است. من از این قبیل دیدهام. اما این یک روى قضیه است؛ روى دیگر قضیه این است که همه به کار کارشناسى احتیاج داریم. کار بدون کارشناسى، ابتر و عقیم و خنثى خواهد بود. این حرف موجب نشود که ما به کار کارشناسى بىاعتنایى کنیم. کارشناسان صادق و خوب در دستگاهها و مجموعهى ظرفیت عظیم انسانى کشور هستند؛ حتماً از نظر کارشناسى این افراد صادق و مؤمن استفاده کنید. کار بدون کارشناسى نباید انجام بگیرد.
(6 / 6 / 85)
2. من حرفهایى را که مخالفان شما و منتقدان باانصاف و بىانصاف شما در زمینهى کارشناسى نشده بودنِ کارهاى دولت ذکر مىکنند، هیچ جدى نمىگیرم و آنها ملاک قضاوت من نیست؛ چون مىبینم که یک جاهائى کارهاى کارشناسى بسیار خوبى هم انجام مىگیرد؛ اما مىخواهم تأکید کنم بر اینکه کار کارشناسى را حقیقتاً جدى بگیرید؛ بخصوص در کارهاى مبنایى و بنیانى، مثل مسألهى برنامهریزى و بودجهنویسى، یا مسألهى شوراها و امثال اینها؛ اینها کارهاى بنیانى و ماندگار است؛ یعنى باید بماند. اگر کارِ کارشناسى عمیقِ دقیقِ همهجانبهى متبحرانهاى انجام گرفت، این کار ماندگار خواهد شد؛ و الّا اگر چنانچه گوشهى کارشناسىاش سائیده بود، زحمات شما به هدر خواهد رفت.
(4 / 6 / 86)
3. در طرحهاى اقتصادى مراقب باشیم - این، دنبالهى همین مسئلهى حل مشکلات اقتصادى مردم است - که شتابزدگى گریبانگیر دولت نشود. شتابزدگى در تصمیمگیرىها یا احیاناً عدم بهرهگیرى مناسب از نظرات کارشناسى اقتصادى، ممکن است ضربههائى وارد کند. البته ادعاى دولت این نیست. مخالفین دولت ادعا میکنند، دولت هم انکار میکند. آنها میگویند که از کارشناسان اقتصادى استفاده نمیشود، دولت هم میگوید چرا، ما استفاده کردیم. لیکن بههرحال فارغ از این هیاهوئى که مدعى و منکرى دارد، توصیهى من به دولت این است: این کار را بکنید؛ از حداکثر نظرات کارشناسى استفاده کنید. من توصیه نمیکنم همهى آن فرمولها و شیوههاى اقتصادى را که امروز اقتصاد بینالمللى دارد به کشورها دیکته میکند، شما از آنها پیروى کنید؛ نه، اینکه درست عکس نظر ماست. نه، دنبال راههاى درست باشید، اما از نظرات کارشناسى علمى و دقیق حتماً باید پیروى بشود؛ بخصوص در مسائل پولى و بانکى.
(18 / 6 / 88)
----
1. در چالهى غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلى دشوار است و کمک الهى را لازم دارد.
(4 / 6 / 86)
2.مفتخر باشید به رأى مردم، مستظهر باشید به رأى مردم؛ اما مغرور نشوید، که اگر خداى نکرده غرور به سراغ ماها آمد، آن وقت انحرافها و انحطاطهاى گوناگونى را در پیش پاى خودمان خواهیم دید. مراقب باشید؛ این از آن دامهاى بزرگ شیطان است. معمولاً بعد از پیروزىهاى بزرگ، خطرهاى بزرگ وجود دارد... سیاسیونى که در مساند قدرت نشستهاند، از این پیروزى بزرگى(رای 25 میلیونی مردم) که در عرصهى سیاسى برایشان پیدا شد، بر اثر این حادثه مغرور نشوند: «وَ ما رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَ لکِنَّ اللَّهَ رَمى»
(18 / 6 / 88)