نسل جوان را به جهان رهبری
جلوه ی توحید، علی اکبری
هر که هوای رخ احمد کند
در تو تماشای پیمبر کند
ولادت باسعادت سرو باغ احمدی، آینه ی محمدی و روز جوان مبارک
نسل جوان را به جهان رهبری
جلوه ی توحید، علی اکبری
هر که هوای رخ احمد کند
در تو تماشای پیمبر کند
ولادت باسعادت سرو باغ احمدی، آینه ی محمدی و روز جوان مبارک
ایسنا نوشت:
رییس ستاد انتخابات استان تهران گفت: میزان مشارکت مردم استان تهران تا ساعت 14 ، بیشتر ازمیزان مشارکت مردم این استان در سال 88 در همین ساعت بوده است.
صفرعلی براتلو در استانداری تهران با بیان این مطلب، افزود: با توجه به استقبال مردم استان تهران زمان انتخابات تمدید میشود و ما درخواست دو ساعت تمدید را دادهایم و ممکن است بازهم این زمان تمدید شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه تا دو ساعت پیش دو و نیم میلیون تعرفه در استان تهران برای انتخابات ریاست جمهوری مصرف شده است، اظهار کرد: تا کنون در هیچ شعبهای تعرفهها به پایان نرسیده است و خللی در روند اخذ رای به وجود نیامده است.
براتلو افزود: پیشبینی من این است که درصد مشارکت در استان تهران حدود 70 درصد باشد.
رییس ستاد انتخابات استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه من از بعضی شعب اخذ رای شهرستانهای شمیرانات، رباطکریم، بهارستان و اسلامشهر دیدن کردهام، خاطر نشان کرد: حماسهای که مد نظر رهبری بود شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در انتخابات 34 سال گذشته چنین ازدحامی را قبل از ظهر نداشتیم، قطعا طبق دورههای گذشته استقبال مردم از حالا به بعد بیشتر هم میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه حضور مردم دشمن شکن است، خاطر نشان کرد: نقش صدا و سیما در رسانهها در ایجاد حماسه سیاسی بسیار ویژه و ارزنده است.
بسم الله الرحمن الرحیم
به گزارش جهان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دقایق آغاز رأی گیری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با حضور در محل صندوق سیار 110 در حسینیه امام خمینی (ره)، آراء خود را به صندوق انداختند.
حضرت آیت الله خامنهای با تبریک اعیاد شعبانیه، حضور موثر، بهنگام، همگانی و پر شور ملت در انتخابات را دارای اهمیت فراوان دانستند و تأکید کردند: ملّت عزیز ما هم با شوق و انگیزه وارد بشوند؛ بدانند که سرنوشت کشور دست آنها است، و سعادت این ملّت بستگى دارد به انتخاب آنها؛ هم به اینکه فرد شایسته را انتخاب کنند، هم به اینکه اصلاً وارد مرحلهى انتخاب بشوند؛ خود این ورود در مرحلهى انتخاب، تأثیر دارد در سعادت کشور. لذا شما مىبینید مخالفین ملّت ایران و دشمنان ملّت ایران سعى میکنند - از مدّتى پیش - کارى کنند که مردم یا مأیوس بشوند یا بدبین بشوند یا تنبلى کنند یا اهمّیّت ندهند، لذا پاى صندوقها نیایند. دیگر حالا کارِ این «کارشکنى» از مطبوعات و رسانهها و خبرگزارىها گذشته، به خود سیاستمداران جبههى دشمن ملّت ایران رسیده؛ آنها هم حتّى دخالت میکنند. شخصیّتهاى معروف سیاسى غربى، آنهایى که وابستهى به جبههى دشمنند، مىبینید که علیه حضور مردم فعّالیّت میکنند. اخیراً شنیدم که از شوراى امنیّت ملّى آمریکا کسى گفته که ما این انتخابات ایران را قبول نداریم. خب به درک که قبول ندارید! اگر قرار بود ملّت ایران منتظر بماند که شما چه چیزى را قبول دارید و چه چیزى را میل دارید، آنطور عمل بکند، که کلاهش پسِ معرکه بود. ملّت ایران نگاه میکند ببیند خودش چه چیزى را احتیاج دارد و مصلحت او در چیست، آن را دنبال خواهد کرد. انشاءالله که خداوند متعال به امروزْ براى ملّت ایران برکت بدهد؛ و کمک کند به ذهنها و دلهاى مردم که آنچه شایستهى آنها است، آنچه مطابق با شأن ملّت ایران است، آن انشاءالله پیش بیاید.
حضرت آیت الله خامنهای با توصیه به عموم مردم برای حضور اول وقت در پای صندوقهای رأی، در خصوص انتخابات ریاست جمهوری افزودند: هیچکس حتی نزدیکان، از رأی بنده اطلاع ندارند و مردم وظیفه دارند که در خصوص انتخابِ خود، تحقیق کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در رابطه با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و
روستا نیز خاطرنشان کردند: بنده در این انتخابات به 31 نفر رأی دادم که
برخی از آنها را از نزدیک میشناختم و برخی افراد دیگر را بر اساس اعتماد
به یکی از فهرستها انتخاب کردم.
ایشان همچنین با اظهار امیدواری در خصوص اینکه نتیجه انتخابات در
جهت خیر کشور و مردم و موجب سعادت و رفاه مادی و معنوی ملت باشد، خطاب به
برگزار کنندگان انتخابات تأکید کردند: رأی مردم یک امانت و حق الناس است که
در دست مسئولان صندوقها و شمارش کنندگان آرا قرار دارد و باید در این
زمینه دقت زیادی بخرج داده شود.
بسم الله الرحمن الرحیم
آلاله نو دمیده چیدن دارد
آواز فرشتگان شنیدن دارد
میلاد حسین است و ابوالفضل و علی
یک ماه و دو آفتاب دیدن دارد
سوم، چهارم و پنجم شعبان،
میلاد با سعادت
امام حسین(ع)،
حضرت ابوالفضل
و امام زین العابدین(ع)
مبارک باد.
بسم الله علی اوله و آخره
مادر شهید مصطفی احمدی روشن در همایش بزرگ حامیان دکتر جلیلی:
کسانی که دم از سازش می زنند برای چه از عکس مصطفی استفاده می کنند؟
یا علی امتت امروز نخواهند گذاشت
مالکت بی ثمر از خیمه ی شر برگردد
گرچه بر نیزه شده حرمت خون شهدا
رأیتان نیزه ی حق بر ید اشتر گردد
×××
حاج آقا پناهیان در همایش بزرگ حامیان دکتر جلیلی:
اگر در انتخابات به بهترین انتخاب برسیم و دشمن را مایوس کنیم، تحریمها برطرف میشود و دشمن ذلیلانه کوتاه میآید.
×××
مردی از جنس حماسه
بسم الله الرحمن الرحیم
رب اشرح لی صدری و یسّرلی امری و احلل عقدة من لسانی یفقهوا قولی
بارخدایا، زبانم را چنان هدایت کن که به رضایت تو سخن بگوید...
باید نوشت از دردهای ناتمام این دل بیقرار...
...
این روزها هرچه می شنویم به حمد الله بوی ولایت از آن برمی خیزد حتی شده در قالب شعار.
این نشانگر بصیرت بالای امت ولایی است ؛ خوب است ؛ خدا را بر این نعمت سپاس.
اما دلم می گیرد وقتی می بینم حتی در مقام شعار هم گاهی کلام آقا را نیمی می شنویم نیمی را نه. نیمی را بازگو می کنیم نیمی را نه. نیمی را بخاطر می سپاریم نیمی را نه. استغفر الله. مگر کلام آقا را حتی یک گوشه اش را می شود زمین گذاشت؟
حضرت آقا چند تکلیف، برایمان در انتخابات معین نموده اند. همه اش را بشنویم، بخاطر بسپاریم، برای دیگران بازگو کنیم و بدان عمل.
1- اول وقت رأی بدهیم.
2- دقیقاً به همان تعداد کاندیدا که در برگه از ما خواسته، رأی بدهیم.
3-انتخاب اصلح را تنها با عقل خود انجام ندهیم؛ از اهل اطلاع که با تقوا و مورد اعتمادند بپرسیم تا اگر از ما پرسیدند چرا؛ بگوییم بخاطر توصیه ی فلان معتمد.
و خود ایشان نیز که یک شاه کلید مهم در رابطه با انتخاب اصلح در میان کاندیداهای ریاست جمهوری به دست ما دادند:
رئیس جمهوری با امتیازات امروز منهای ضعف ها...
و تمام درد تمام نشدنی این دل نیز این روزها از همین است.
همه مان منهای ضعف ها را شنیدیم اما امتیازات امروز را فراموشمان شد.
اصلاً نمی خواهیم بررسی کنیم در میان این هشت نفر، کدامشان بیش از همه امتیازات امروز را دارند و بدتر از آن حتی نمی خواهیم بدانیم امتیازات امروزمان کدام هایند و بازهم بدتر از آن امتیازات امروزمان را جزء ضعف هایمان قلمداد می کنیم. یا للعجب!!
آری، گرامی، منهای ضعف ها حتماً عددی مثبت است اما یک مثبت کوچک، شاید یک، پنج، ده . خیلی زیاد نمی شود. اما اگر ویژگی امتیازات امروز را هم بخواهیم به آن اضافه کنیم شاید برای یک نفر این عدد به بالای مثبت 90 هم برسد. این را کدام عقل سلیم تایید می کند که چنین اختلاف بزرگی را ندید بگیریم و با اتکا به عقل خود، بی مشورت با بزرگان دین، کسی را که فقط برخی ضعف های دولت دهم را ندارد عنوان اصلح به او بار کنیم؟
کوتاه کنم حرف دلم را. حرف مثل درد است؛ تمامی ندارد؛ فقط خواندنش برای شما سردرد می آورد.
بگذار خواهر من، برادر من، بگذار حماسه ی امسال را فطرت های خداجویانه ی ما رقم بزنند؛ نه دغدغه ی روزمرگی ها. بگذار دنیا بار دیگر ببینید که ایرانی، حتی در اوج تحریم ها، چون اهل کوفه نخواهد شد؛ که به فتوای آب و نانش، گفتمان خود را بفروشد!
بگذار دست فطرت را باز بگذاریم تا ببینیم چگونه در جان ما و پس از آن در جامعه ی ما حماسه آفرین می شود. ببینیم چگونه غرور را پس می زند؛ عوامفریبی را پس می زند؛ وعده وعید را پس می زند؛ لایه لایه پرده های غفلت را کنار می زند تا به مرکز گفتمان اسلام ناب محمدی می رسد؛ اسلام پا برهنه ها، اسلامی که امام امت(ره) رایحه ی خوش آن را در جهان پراکند.
بگذار "من" هایمان را کنار بگذاریم و روز انتخابات با پای فطرت قدم برداریم، و با دست فطرت خود نام کاندیدایی را بنویسیم که حقیقتاً اصلح است.
بسم الله الرحمن الرحیم
(مقدمتاً عرض کنم بنده آقایان عارف و روحانی را بدلیل وابستگی و دلبستگی به سران فتنه ی سال88 اساساً قابل بررسی نمیدانم تا بخواهم به سوال از ایشان بپردازم. آقای رضایی هم همان آقای رضایی سال 88 است با همان ادعاها؛ دیروز می گفتند که در دوران مقدس ایشان کشور را چرخانده اند، امروز فرمودند فرماندهان به دست ایشان تربیت شده اند! نمیدانم آنها که سنشان قد می دهد قضاوت کنند، ایشان تربیت شده و اداره شده توسط این نظام و فرماندهان لایق دفاع مقدسند یا مدیریت کشور و تربیت امثال جلیلی ها به عهده ی آقای رضایی بوده است!! من نمیدانم! سنم که قد نمی دهد اما تا آنجا که به قضاوت می نشینم رویکردها را، با شیوه های تربیتی آقای رضایی، اصلاً بعید است همچه فرماندهانی رشد کنند و دفاع مقدس را آنگونه سرفرازانه به پیش برند. یادمان نمی رود که کدام گزارش ها، کدام شکایت ها، جام زهر شد در دستان امام(ره).
درمناظره ها نیز مشخص شد برخی از کاندیداها گویا شناخت کاملی از وظایف ریاست جمهوری در شرایط حساس کنونی ندارند و صرفاً جلسات را با شعارهای موافق و مخالف خود به پیش می برند، آنها درجای خود محترم و حتی دلسوزی هایشان را دوست می دارم اما بعید میدانم ملت بصیر هم، این گرامیان را اصلح بدانند!
اما یک آقای شهردار...
ایشان چندوقتی است برخی دلها را با تبلیغات فراوان فریفته ی توانمندی های خود کرده که بدجور دلم را به درد آورده است...)
دلم می گیرد این روزها از اینکه عده ای می گویند جلیلی مرد حرف و شعار است و امور اجرایی فرد قدری چون قالیباف را می طلبد برای اصلاح اساسی اما یادشان رفته که یادمان هست تلخی سال های شهرداری ایشان را...
آقای قالیباف حوصله مقدمه چینی ندارم، سوال هایم را می پرسم تا در پیشگاه خدا جوابم را بدهید.
اولش را صرفاً جهت سیاه نمایی آغاز می کنم که این روزها خوب با ادبیاتش آشنایمان کردید...
جناب شهردار، مدیریت شهرداری را اولاً بفرمائید چه تعبیر می کنید؟ فقط زیبا سازی ظاهر شهر آن هم که طبعاً شروع از مناطق محروم جنوب شهر تا نمک گیر شوند و بوستانی که به یُمن ولایت پذیری تان، ولایتش بخوانید تا ولایت پذیرتان بدانند! چپاندن چند کتابک در اتوبوس ها تا به یک باره با آن کتاب هایی که به ندرت میشد چیز دندانگیری از آنها دستگیرمان بشود، فرهنگ کتابخوانی مان برود بالا، راه اندازی خط تندروهایی که گاهی کند میشوند، آن هم با اتوبوس های با تهویه و بی صندلی که من اتوبوس به سبک آمریکایی اش می خوانم، و خدماتی از این قبیل؟ می بینید؟ بدی ها را بزرگ جلوه دادن و خوبی ها را کمرنگ، اصلاً کار سختی نیست...
ابداً ابداً سوء تفاهم نشود. قبول دارم در مدیریت شهر تهران ابداً ناموفق نبوده اید اما انصافاً قبول کنید که موفق ترین مدیر هم نبوده اید. آنگونه که این روزها در مناظرات، از خودتان تعریف نموده اید و از درآمد زایی تان و از مدیریت بالای اقتصادی تان و... آری قدرکی موفق بوده اید اما نه آنقدر که به این همه تعریف بیارزد. فراموش نکنید که هر دومان در پیشگاه خداییم، و او به همه احوالمان آگاه است.
برای تک تک خدماتتان تا همیشه از شما متشکر خواهیم بود و هر خدمتی که با خلوص نیت صورت داده اید، یقیناً خدا اجرتان را در بهشت برین چندین برابر خواهد داد.
اما عرض اصلی من از چند سوال و گله است:
از مدیریت انصافاً بسیار ضعیف آقازاده ای مترو چه خیری دیده بودید که در ماه های فتنه با اینکه دیدید چه کردند و چه بلوایی از دل همین متروها به بیرون نکشیدند، بازهم به شیوه ی مدیریت آقا زاده ای رضایت دادید؟ و هر روز هم که اوضاع مدیریتش نابسامان تر میشد و... دلمان از این زیادی آزادی دادنتان به همه، حتی... خون شده بود دلمان؛ می دانستید؟!
بگذریم. در زمینه ی ارتقای سطح فرهنگ، چه کار ریشه ای برای مردم شهری که دوستش میدارید کردید؟ چه کردید که همشهریانتان به سبک ایرانی اسلامی خود را نزدیکتر کنند؟
باز از همین دولتی که چپ و راست همه تان ایرادگیرش شده اید، حداقل چند جرقه برای بازگشت به سبک زندگی علوی دیدیم، ساده زیستی، احیای ارزش هایی که داشت به قهقرا می رفت، احیای گفتمان امام و انقلاب و میثاق دوباره با مقام عظمای ولایت، اینها را باز در همین دولت نهم و کمی هم دهم، دیدیم.
از کارهای اجرایی شما، کدامیک را به حساب برنامه هایتان برای اسلامی کردن سبک زندگی مردم دانیم؟ آیا شما، تحقق کامل حماسه ی اقتصادی را بی توجه به مقدمه و زیر ساخت سبک زندگی اسلامی اساساً ممکن می دانید؟؟
و راستی اینها را که توضیح می دهید این شبهه را هم جواب بدهید خیلی بهم ریخته مرا.
چرا بیت المال شهرداری براحتی در برنامه های تبلیغاتی اسراف می شود؟
و اصلاً برویم در حیطه ی تخصصی خودتان که خیلی بدان مفتخرید.
جناب قالیباف، انکار نمی کنم تاحدودی توانمندی دارید در زمینه ی مدیریت امور اجرایی، اما سوالم اینجاست چرا هنوز بعد از هشت سال مدیریت شما، وقتی به اداره ی شهرداری یکی از محلات می رویم همان سردرگمی را باید داشته باشیم که مثلاً به دیگر اداره جات می رویم(این تجربه ی شخصی دو روز خون دل خوردن من است به عنوان یکی از همکاران افتخاری جشنواره ی شمسه)؟! چرا هنوز در درون شهرداری همین چند اداره ی محدود را نتوانستید آنقدر سر و سامان دهید که کارهای اداری شهروندانی که اینقدر دلسوزشان هستید، در ادارات مربوط به حیطه ی مدیریتی شما، با سرعت و دقت بیشتری نسبت به دیگر ادارات شهر تهران انجام پذیرد؟
گمان نکنید این تنها چراهای من بود. سوال و گله از شما زیاد هست. اما در پست قبل، لینک سوالات یکی از همسنگران را گذاشتم که اهم سوالات دیگرم در میان آنها موجود بود، خواهش دارم آن سوال ها را به همه ی ما جواب بدهید؛ منتظریم...
بسم الله الرحمن الرحیم
امام خمینی(ره):
کسی تصور نکند که ما راه سازش با جهانخواران را نمی دانیم؛
ولی هیهات
که خادمان اسلام به ملت خود خیانت کنند.
که اگر بندبند استخوان هایمان را جدا سازند
اگر سر ما را بالای دار برند
اگر زنده زنده در شعله های آتش بسوزانند
اگر زن و فرزندانمان و هستی مان را در جلوی دیدگانمان به اسارت و غارت برند
هرگز امان نامه کفر و شرک را امضا نمی کنیم.
صحیفه امام-ج21-ص98
این بوده گفتمانی که برایش سال ها شهید داده و می دهیم...
اکنون که گرانی، دردناک شده، از خودمان از شهدایمان شرم نداریم اگر نام کسی را جای انتخاب اصلح خود بنویسیم که دلبستگی چندانی به این گفتمان ندارد؟!
یادم نخواهد رفت که 22 بهمن سال91 دختر دایی عزیزم(فرزند شهید رسولی عطا) چه پیامکی برایم فرستاد:
آن روزها که دشمن به جان ما حمله کرده بود، شهدا ما را شرمنده ی خود کردند!
نکند این روزها که دشمن به نان ما حمله کرده، شرمنده ی شهدا بشویم!!
-- سوالاتی از آقای دکتر شهردار!
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام گرامیان
دوسه روزی اینترنت حالم و حال اینترنتم هر دو ناخوش بود!
الان آمدم تا عید دیروزمان را با پوزش از این تاخیر، تبریک بگویم! ان شاء الله از کلاس که برگردم مفصل تر از حماسه سیاسی می نویسم، به جبران این چند روز...
بسم الله الرحمن الرحیم
جانباز و مقاومت مدار است
در راه ولایت استوار است
پایی که به راه جنگ داده
گوید که همیشه پای کار است
دوست آزاداندیش، روشن ضمیر من، بیا لحظه ای با فطرت پاک خویش خلوت کنیم. در میان این هشت کاندید که در سه مناظره برخوردهایشان را رفتارشان گفتارشان را به قضاوت نشستیم، آیا اصلح از دکتر سعید جلیلی در مجموع سه موضوع اقتصادی، فرهنگی اجتماعی، و سیاسی می شود یافت؟
آری دغدغه مند اقتصاد همه هستند اما آیا همه شان نظر به سبک زندگی اسلامی برای تحقق حماسه ی اقتصادی دارند؟ و آیا آنها که به چنین سبکی معتقدند برنامه های قوی برای تحقق آن دارند؟
فقط لحظه ای با خود خلوت کنیم و دیگر، پس از آن ، انتخاب با توست...
-- ما این باور را در ۳۴ سال گذشته تجربه کردیم و دیدیم هر میزان دعوت الهی را اجابت کردیم، یک حیات جدید گرفتیم.
-- همان ظرفیتی که جوان ۲۰ ساله را فرمانده جنگ کرد امروز نمی تواند در صنعت، اقتصاد، کشاورزی و معدن دوباره آزاد شود؟
-- دین، به ما اجازه فساد، انحراف، اختلاس، تبعیض و دروغ نداده است، هر اندازه از مبانی دینی فاصله گرفته شود این مفاسد بروز میکند.
-- هنر بزرگ امام این بود که به مردم اعتماد کرد، ظرفیت ملت ما را مبتنی بر اندیشه اسلام ناب آزاد کرد و برای ما موفقیتهای بزرگی رقم زد.
-- ان شاءالله بعد از این حماسه سیاسی منتخب مردم هر که بود، بتواند یک حماسه بزرگ اقتصادی ایجاد کند و این با اصلاح ساختار دولت ممکن است.
«حمایت از کشاورزی»، «حمایت از تولید»، «شفافیت اقتصادی»، «شکستن انحصار»، «سفر وزارتخانه ای» و «قطع وابستگی به نفت». اینها شش گام جهادی از ۱۲ گامی است که دکتر جلیلی آنها را برای تحقق حماسۀ اقتصادی پیش بینی کرده است.
به گزارش حیات طیبه، کاندیدای گفتمان «مقاومت، رمز پیشرفت» یکشنبه در جیرفت، اولین گام جهادی برای حماسۀ اقتصادی را اعلام کرد: «حمایت از تولید کشاورزی». دکتر جلیلی گفت: در جایی که زمینهای حاصلخیز جنوب استان کرمان وجود دارد، چرا باید ۱۱ هزار میلیارد تومان صرف واردات محصولات کشاورزی و دامی شود؟ او افزود: اگر این یازده هزار میلیارد تومان را به مردم جنوب استان کرمان بدهند، قطعا خواهند توانست هم مشکل بیکاری خود را حل کنند و هم برای صدها نفر دیگر در کشور شغل ایجاد کنند.
دکتر جلیلی سپس در جمع مردم کرمان در «خانۀ شهر» گامهای دوم و سوم را تبیین کرد. او دربارۀ حمایت از تولید گفت: اگر از ظرفیتها استفاده شود، می توان ادارۀ یک کارخانه را به یک جوان ۲۱ساله سپرد؛ همانطور که در زمان جنگ یک جوان ۲۱ساله می توانست یک گردان را فرماندهی کند. به گفته وی، اگر قرار باشد از ظرفیتها استفاده شود، به جای آنکه مردم دنبال گرفتن مجوز یا موافقتهای اداری برای یک کار تولیدی باشند، باید دولت به دنبال مردمی که استعداد تولید دارند، بدود؛ یا دستکم مانعی بر سر تولید نباشد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دربارۀ شفافیت اقتصادی هم گفت: بسیاری از مفاسد اقتصادی به خاطر عدم شفافیت اقتصادی است. به گفتۀ وی، اگر شفافیت اقتصادی نباشد، معلوم نیست چه کسی چه فعالیت و درآمدی دارد و چنان که مشاهده شده، یک نفر با مجوزی که به نام یک پیرزن سادۀ روستایی صادر شده، توانسته درآمدهای کلان داشته باشد و از پرداخت مالیات هم فرار کند. دکتر جلیلی یکی از لوازم شفافیت اقتصادی را تشکیل بانک اطلاعات اقتصادی ذکر کرد و گفت: وقتی کارگران و کارمندان با اندک حقوق خود مجبورند مالیات بپردازند، نباید کسانی وجود داشته باشند که با درآمدهای بسیار بالا، هرگز مالیات ندهند.
دکتر جلیلی همچنین در حسینیۀ نجارهای رفسنجان، چهارمین گام جهادی برای تحقق حماسه اقتصادی را «شکستن انحصار» ذکر کرد. او گفت: انحصار در هر زمینه -ازجمله تولید و فعالیتهای اقتصادی- جلوی بروز سایر استعدادها را می گیرد. او افزود: همانطوری که دفاع مقدس در انحصار کسی نبود و ورود «همه» به عرصۀ دفاع پیروزی ها آفرید، در عرصۀ تولید و فعالیت اقتصادی هم نباید هیچ انحصاری وجود داشته باشد. دکتر جلیلی گفت: حمایتها از بخش تولید هم، نباید منحصر به عدۀ محدودی شود و همۀ مردم باید بتوانند در تولید یا صادرات دست داشته باشند. این کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری افزود: در عرصۀ بین المللی هم نباید انحصار وجود داشته باشد و ایران با قدرتش توانست یکی از کشورهای صاحب انرژی اتمی باشد.
تبیین گامهای پنجم و ششم برای تحقق حماسۀ اقتصادی به اهواز رسید. دکتر جلیلی در مسجد ارشاد اهواز گفت: سفرهای استانی به این دلیل صورت می گیرد که وقتی قطار دولت خراب یا کند است، مردم را با وسیلۀ دیگری به مقصدشان برساند؛ اما بهتر این است که با «سفر وزارتخانه ای» معایب این قطار شناخته و اصلاح شود تا دیگر نیازی به سفرهای وزارتخانه ای نباشد.
«قطع وابستگی به نفت» ششمین گام جهادی پیشنهادی دکتر جلیلی برای تحقق حماسۀ اقتصادی است. آنطور که جلیلی در مسجد ارشاد اهواز توضیح داد، نفت باید برای ایران قدرت بیاورد؛ نه آنکه کشور را وابسته کند. او گفت: نفت ایران امروز به جای آنکه فرصتی برای پیشرفت بوده باشد، تبدیل به تهدید شده و علاوه بر آنکه کشور را در تولید تنبل کرده، ابزاری برای اعمال فشار قدرتها بر ایران شده است.
به گزارش جهان به نقل از فارس، در سفر انتخاباتی محمدرضا عارف و سخنرانی وی در مسجد محمدرسولالله(ص) پیش از سخنرانی عارف در مسجد محمد رسولالله تعدادی از بانوان حامی این کاندیدای انتخاباتی وارد قسمت مردانه مسجد شده و از نزدیک پای صحبتهای این نامزد انتخاباتی نشستند. در ادامه وقتی پرده حریم مسجد میان بانوان و آقایان کشیده شد یکی از هواداران عارف با بیان اینکه جدا کردن مردان از زنان در مسجد تبعیض جنسیتی است نسبت به این عمل اعتراض کرد که این مطلب بیان شده با تشویق دیگر هواداران عارف روبرو شد. هواداران عارف با کف زدن در مسجد و شعارهای خاص خود کاندیدای مورد نظرشان را مورد حمایت قرار دادند که البته با تذکر رئیس ستاد عارف در قزوین از آنها خواسته شد با توجه به اینکه در آستانه شب شهادت امام موسی کاظم و رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی قرار داریم احساسات خود را فقط با ذکر صلوات نشان دهند. به محض ورود عارف برای سخنرانی به مسجد هواداران وی با شعار روحانی عارف ائتلافائتلاف و صلیعلی محمد ناجی ملت آمد به حمایت از نامزد مورد نظر خود پرداختند. عارف در ابتدای سخنرانی خود از بانوان به خاطر کشیده شدن پرده میان آنان و آقایان عذرخواهی کرده و گفت: به طور حتم ما به قانون پایبند هستیم و به آن احترام میگذاریم.
عارف در سخنان پایانی خود با بیان اینکه به طور حتم در صدد ائتلاف خواهد بود عنوان کرد: هاشمی و خاتمی وارد عرصه اصلاحطلبی شده و به طور حتم نظر نهایی آنان را درباره ائتلاف با دل و جان گوش خواهیم داد.
---
به گزارش جهان، حسن روحانی روز دوشنبه وارد فرودگاه اهواز شد که در فرودگاه اهواز جمعیتی در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر به استقبال وی رفتند. حجتالاسلام حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از حضور در گلزار شهدای اهواز دیداری با آیتالله جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان انجام داد و روحانی برنامه خود را با دیدار با نماینده ولی فقیه در استان آغاز کرد. در این دیدار حسن روحانی گلایههای خود را از عدم هماهنگی مسئولان آموزش و پرورش خوزستان برای اختصاص سالن ۱۳ آبان برای سخنرانی وی را به نماینده ولی فقیه اعلام کرد. آیتالله جزایری نیز بلافاصله با تماس با مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان خواستار رفع این مشکل و برگزاری سخنرانی حسن روحانی در فضایی مناسب در سالن ۱۳ آبان شد. حسن روحانی ساعت ۱۹:۱۵ وارد همایش مردمی شد. مجری برنامه از حاضران خواست که به صورت متحد شعار زنده باد اصلاحات را سر دهند. شرکت کنندگان حاضر در برنامه روحانی که تعدادشان به ۸۰۰ نفر میرسد خواستار اتحاد اصلاحطلبان شدند. درحین سخنرانی روحانی در اهواز درگیری در پشت سن برنامه ایجاد شد. پس از پایان سخنرانی و بدرقه روحانی دو نفر به سوی حسن روحانی حملهور شدند که با ممانعت اطرافیان وی روبهرو شد.
انبوه بی شمار مردم مومن و انقلابی از سراسر کشور، امروز با اجتماع عظیم و پرشور خود در حرم مطهر امام خمینی(رض)، "وفاداری به امام" را به حبل المتین وحدت و سرافرازی ملت و مسئولان تبدیل کردند، و با عزیز به عرش سفر کرده خود پیمانی دوباره بستند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این اجتماع کم نظیر، باور امام به "خدا، مردم و خود" را زمینه ساز پیروزی، تداوم و پیشرفت مقتدرانه انقلاب اسلامی خواندند و با بیان توصیه های مهم انتخاباتی خطاب به مردم و نامزدها افزودند: به یاری پروردگار ملت ایران ده روز دیگر حماسه ای پرشور می آفریند و از آزمون بزرگ 24 خرداد سرافراز و سربلند بیرون می آید.
حضرت آیت الله خامنه ای قیام تاریخی 15 خرداد سال 42 را، مقطع بسیار مهمی در تاریخ ایران خواندند و افزودند: بعد از بازداشت امام (ره) که پس از سخنرانی ایشان در سیزده خرداد 42 روی داد ، در پانزده خرداد موج عظیمی از حرکت مردمی در تهران، قم و چند شهر دیگر براه افتاد که پیوند مستحکم مردم با روحانیت و مرجعیت را به رخ حکومت طاغوت کشید.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه پیوند مردم با روحانیت ضامن پیشرفت اوج گیری و در نهایت پیروزی نهضت بود، گفتند: هنگامی که مردم وارد میدان می شوند و احساسات و اندیشه آنها پشتوانه یک نهضت قرار می گیرد، آن حرکت، ظرفیت ادامه یافتن و پیروز شدن را بدست می آورد.
حضرت ایت الله خامنه ای با اشاره به نمایان شدن چهره خشن و بی رحم طاغوت ، در حادثه پانزده خرداد سال 42 افزودند: یکی از نکات مهم آن حادثه، سکوت مجامع و نهادهای بین المللی مدعی حقوق بشر بود که به هیچ وجه اعتراضی از آنها شنیده نشد.
ایشان تاکید کردند: برغم همه این مسایل، امام خمینی (ره) به تنهایی اما به پشتوانه مردم، چهره یک رهبر آسمانی و معنوی، قاطع و مصمم را از خود به همه مردم و تاریخ نشان داد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سه باور مهم امام راحل (ره) تاکید کردند: باور به خدا، باور به مردم و باور به خود، هر سه به معنی واقعی کلمه در وجود امام و تصمیم امام و همه حرکت های ایشان تجلی داشت.
حضرت ایت الله خامنه ای افزودند: امام خمینی (ره) با دل خود با مردم سخن گفت و مردم هم با جان خود به او لبیک گفتند و به وسط میدان امدند و مردانه ایستادند و این نهضت به تدریج به سمت پیروزی رفت و در نهایت هم بدون کمک هیچ کشوری ، به پیروزی رسید.
رهبر انقلاب در تشریح سه باور عمیق و سرنوشت ساز امام یعنی باور به خدا، باور به مردم و باور به خود افزودند: امام با همه وجود به پروردگار اعتماد و به تحقق وعده یاری خدا یقین داشت و به همین علت فقط و فقط برای خدا کار و حرکت و اقدام می کرد.
ایشان افزودند: امام به ملت نیز عمیقا "اعتماد و اعتقاد" داشت و بر این باور بود که ملت مومن باهوش و شجاع ایران اگر رهبران لایقی داشته باشد مثل خورشید در میدانهای مختلف خواهد درخشید.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: در چشم امام، مردم عزیزترین، و دشمنانِ ملت منفورترین بودند و این باور یکی از علل اساسی ایستادگی و مقابله امام با سلطه گرانی بود که با ملت ایران، دشمنی می کردند.
رهبر انقلاب در تشریح سومین ویژگی امام یعنی باور به خود و اعتماد به نفس خاطر نشان کردند: امام "ما می توانیم" را در وجود ملت زنده کرد و توانایی های ذاتی ملت را در عرصه های مختلف به بروز و ظهور رساند.
ایشان با اشاره به رفتار شجاعانه امام در مقابل رژیم مستبد پهلوی، دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقابله با ستم گران جهانی افزودند: شجاعت، قاطعیت و اعتماد به نفسی که در گفتار و رفتار و تصمیمات امام جاری بود بتدریج به ملت منتقل شد و این ملت را به الگوی استقامت و بصیرت تبدیل کرد.
رهبر انقلاب افزودند: در پرتو همین اعتماد به نفس و شجاعت بود که امام هیچگاه حتی در آخرین روزهای حیات پر برکتشان، دچار ذره ای افسردگی و تردید و وادادگی نشد بگونه ای که بیانیه های سالهای آخر حیات ایشان، در سالهای آخر از سخنان و مواضع امام در سالهای آغاز نهضت، انقلابی تر و قوی تر بود.
ایشان با تشریح نتایج باور ملت ایران به شعار اساسی امام خمینی یعنی "ما می توانیم" افزودند: ملت ایران در پرتو "اعتماد به نفس"، امید و توکل به خدا، یأس و نومیدی دوران ستم شاهی را کنار گذاشت و با افتخار آفرینی در عرصه های مختلف، خود را به نماد سرافرازی و پیشرفت تبدیل کرد.
رهبر انقلاب نجات ایران از وابستگی شرم آور به آمریکا و انگلیس، تبدیل سران فاسد و خائن و شهوت ران به حاکمان برآمده از آرای ملت، تبدیل ایران از کشوری عقب مانده به کشوری که شتاب پیشرفت علمی آن یازده برابر متوسط جهانی است و دستیابی ایران به پیشرفتهای تحسین برانگیز در عرصه های سازندگی، علمی، پزشکی و آموزش عالی را از برکات حرکت عظیمی خواندند که امام راحل عظیم الشأن در پرتو باور به خدا، باور به ملت و باور به خود در میان مردم بوجود آورد.
حضرت ایت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه پیشرفت ها و دستاوردهای سه دهه اخیر نباید مایه غرور کاذب شود، خاطر نشان کردند: ما اگر خودمان را با ایران دوران طاغوت مقایسه کنیم، این افتخارات به چشم خواهد آمد اما اگر خود را با "ایران اسلامی مطلوب" که جامعه ای همراه با عزت، رفاه، اخلاق و ایمان و معنویت است، مقایسه کنیم، قطعا راه طولانی در پیش داریم.
ایشان تاکید کردند: این راه طولانی اما پرافتخار با همان سه باور امام (ره) قابل پیمودن است و ملت ایران با برخورداری از جوانان مومن و با تمسک به این سه باور، توانایی را دارد که با سرعت و شتاب لازم به قله رفیع ایران اسلامی مطلوب دست یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه افق پیش روی ملت ایران، پر از امید است، افزودند: ملت، نقشه راه را نیزکه همان اصول امام است، در اختیار دارد.
حضرت ایت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: اصول امام که در سخنرانی های منتشر شده و مدون ایشان و وصیتنامه آن امام موجود است، همان اصولی است که ملت عقب افتاده و وابسته ایران را به ملتی پیشرو و سرافراز و مستقل تبدیل کرد.
ایشان یک نکته را هم متذکر شدند و گفتند: کسانی که نام امام را بر زبان می آورند و به نام ایشان تمسک می جویند باید به اصول و "نقشه راه امام" هم اعتقاد داشته باشند، زیرا حقیقت امام تنها با اصول و مبانی و نقشه راه آن عزیز قابل درک و قابل عمل می شود.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین اصول امام در زمینه های مختلف اصول امام در "سیاست داخلی" را اینگونه بیان کردند: تکیه به رای مردم، تامین اتحاد و یکپارچگی ملت، مردمی بودن و غیر اشرافی بودن حکمرانان و زمامداران، دلبسته بودن مسئولان به مصالح ملت، و کار و تلاش همگانی برای پیشرفت کشور.
حضرت آیت الله خامنه ای در خصوص اصول امام در "سیاست خارجی" گفتند: ایستادگی در مقابل سیاست های مداخله گر و سلطه گر، برادری با ملت های مسلمان، ارتباط برابر با همه کشورها به جز کشورهایی که تیغ بر روی ملت ایران کشیده اند، مبارزه با صهیونیست، مبارزه برای ازادی فلسطین، و کمک به مظلومان و ایستادگی در برابر ظالمان، اصول امام در سیاست خارجی است.
ایشان به اصول امام در عرصه "فرهنگ" نیز اشاره کردند و افزودند: اصول امام در این بخش عبارتند از: نفی فرهنگ اباحه گری غربی، نفی جمود و تحجر، نفی ریاکاری در تمسک به دین، دفاع قاطع از اخلاق و احکام اسلام، و مبارزه با ترویج فحشا و فساد در جامعه.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص اصول امام در عرصه "اقتصاد" نیز گفتند: تکیه به اقتصاد ملی و خودکفایی، عدالت اقتصادی در تولید و توزیع، دفاع از طبقات محروم، مقابله با فرهنگ سرمایه داری، احترام به مالکیت و سرمایه و کار، هضم نشدن در اقتصاد جهانی و استقلال در اقتصاد ملی اصول اقتصادی امام است.
حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: توقع همیشگی امام از مسئولان این بود که با اقتدار و مدیریت و با اداره عاقلانه و مدبرانه کشور، این اصول را اجرایی کنند و به پیش ببرند.
ایشان با تاکید بر اینکه، این اصول نقشه راه امام بزرگوار است، خاطر نشان کردند: ملت ایران با ایمان راسخ و توانایی ها و استعدادهای خود و با همت جوانان و استفاده از نقشه راه امام می تواند راه طی شده در 34 سال گذشته را با قدرت و شتاب بیشتر ادامه دهد و به الگویی حقیقی و کامل برای ملت های مسلمان تبدیل شود.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به انتخابات حساس یازدهمین دوره ریاست جمهوری پرداختند و نکاتی را در این خصوص یاداور شدند.
حضرت آیت الله خامنه ای انتخابات را مظهر هر سه باور امام دانستند و افزودند: انتخابات مظهر خداباوری است زیرا بر اساس تکلیف باید در سرنوشت کشور شرکت کرد.
ایشان خاطر نشان کردند: انتخابات مظهر مردم باوری است زیرا در انتخابات، مردم خودشان مسئولان کشور را انتخاب می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: انتخابات مظهر خودباوری نیز می باشد زیرا هر رایی که در صندوق انداخته می شود در واقع مشارکت و دخالت در سرنوشت کشور است.
حضرت آیت الله خامنه ای مهمترین موضوع در انتخابات را، ایجاد حماسه سیاسی و حضور "پرشور و هیجانِ" مردم در پای صندوق های رای دانستند و تاکید کردند: هر رایی که مردم به یکی از هشت کاندیدای محترم بدهند، دردرجه اول، رای به جمهوری اسلامی و رای اعتماد به ساز و کار انتخابات است.
ایشان خاطر نشان کردند: این رای در درجه دوم ، رای به کسی است که هر فردی بر اساس نظر و انتخاب خود، او را برای آینده کشور مفیدتر تشخیص داده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان برای تبدیل انتخابات به تهدیدی بر ضد نظام، گفتند: آنها امیدوارند که انتخابات، یا سرد برگزار شود و یا اینکه بعد از انتخابات فتنه ای بوجود اید همانگونه که در سال 88 روی داد اما دشمنان در طراحی خود اشتباه می کنند زیرا ملت ایران را نشناخته و روز 9 دی را فراموش کرده اند.
ایشان تأکید کردند: به توفیق الهی و بر خلاف خواست و طراحی دشمنان انتخابات 24 خرداد، فرصت بزرگ نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: دشمنان تصور می کنند، اکثریتی خاموش و مخالف نظام در کشور وجود دارد در حالیکه آنها 22 بهمن را از یاد برده اند که در 34 سال گذشته همواره جمعیت عظیمی در دفاع از نظام اسلامی به خیابانها امده و شعار " مرگ بر آمریکا" سر داده است.
ایشان با تاکید بر اینکه بدخواهان ملت ایران و اتاق های فکر انها، برای سرد کردن فضای انتخابات به تبلیغات دروغی و بی انصافانه ایی همچون مهندسی شدن انتخابات و مشروع و آزاد نبودن آن روی آورده اند، خاطر نشان کردند: در کجای دنیا به نامزدهای انتخابات، از چهره های معروف گرفته تا افراد گمنام، اجازه داده می شود که بطور مساوی از رسانه ملی کشور استفاده کنند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در آمریکا و کشورهای سرمایه داری، اگر نامزدهای انتخابات عضو دو یا سه حزب نباشند و مافیای ثروت و قدرت و شبکه صهیونیستها از آنها حمایت نکنند، به هیچ وجه امکان تبلیغات ندارند.
حضرت آیت الله خامنه ای قانون را مرجع و حاکم واقعی روند انتخابات در ایران بر شمردند و تأکید کردند: در جمهوری اسلامی تنها چیزی که بر روند وارد شدن در عرصه انتخابات حاکم است قانون است و بر طبق قانون عده ای می توانند بیایند و عده ای نمی توانند ضمن این که کسانی که تشخیص صلاحیت می دهند نیز بر طبق قانون مشخص هستند.
ایشان افزودند: دشمن بیرونی با چشم بستن بر این واقعیات، تبلیغات دروغین انجام می دهد و متاسفانه برخی "حنجره ها و قلم های بی تقوا" در داخل همان تبلیغات را تکرار می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: ملت ایران به توفیق الهی و با حضور خود و عزم راسخ، به همه این ترفندها، پاسخ قاطع و کوبنده خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان درباره انتخابات خطاب به نامزدهای انتخاباتی، چند توصیه مهم بیان کردند.
ایشان تأکید کردند: نامزدهای محترم از هر چیزی که می خواهند انتقاد کنند، اما متوجه باشند که معنای انتقاد، بی انصافی، منفی بافی و سیاه نمایی نیست بلکه جوهره انتقاد به معنای عزم و نیت و تلاش برای حل مشکلات و پیمودن راهی پر افتخار است.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: اگرچه رسانه های بیگانه با غیض و غرض ورزی سعی می کنند این سخنان من را به برخی نامزدها منتسب کنند اما این حرفها متوجه نامزد یا نامزدهای خاصی نیست بلکه متوجه همه نامزدهاست.
ایشان افزودند: لازمه انتقاد، انکار جهات مثبت نیست بنابراین کسانی که می خواهند اعتماد مردم را به خود جلب کنند نباید برنامه ها و کارهای زیر ساختی و برجسته ای را که در این دولت و دولتهای چند دوره گذشته انجام شده و موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده، انکار کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به مشکلات اقتصادی از جمله گرانی و تورم افزودند: آرزوی ملت و همه ما این است که منتخب ملت در انتخابات 24 خرداد، حلّال مشکلات اقتصادی باشد اما نامزدها در بیان طرح های خود برای حل مشکلات اقتصادی، کارهای انجام شده را نفی نکنند.
توصیه انتخاباتی دیگر رهبر انقلاب به هشت نامزد، این بود که وعده های نشدنی ندهند.
ایشان خطاب به نامزدها افزودند: به گونه ای حرف بزنید که اگر خرداد سال آینده نوار حرفهای امروز شما را پخش کردند شرمنده نشوید و با بهانه گیری گردن این و آن نیاندازید.
حضرت آیت الله خامنه ای اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی را بسیار وسیع و فوق العاده دانستند و خاطر نشان کردند: تنها محدودیت رئیس جمهور «قانون» است که البته قانون در واقع محدود کننده نیست بلکه هدایت کننده و نشان دهنده راه صحیح حرکت است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس از نامزدها دعوت کردند ضمن ارائه برنامه هایشان، چند قول اساسی به مردم بدهند: قول بدهند که با "عقل و درایت" و "پشتکار و ثبات قدم" عمل خواهند کرد.
قول دهند از همه ظرفیتهای قانون اساسی برای انجام مسئولیت های بزرگ ریاست جمهوری استفاده می کنند و قول بدهند ضمن مدیریت اوضاع کشور، به مسئله اقتصاد که به میدان چالش تحمیلی بیگانگان تبدیل شده، توجه کافی خواهند کرد.
ایشان قول نامزدهای انتخاباتی به ملت برای پرهیز از حاشیه سازی و حاشیه پردازی را ضروری برشمردند و افزودند: لازم است به ملت قول بدهید که اگر انتخاب شدید دست اطرافیان و دوستانتان را باز نخواهید کرد.
رهبر انقلاب قول نامزدها به مردم برای توجه کامل و پاسداری از منافع ملت در مقابل بیگانگان را، از دیگر تعهدات ضروری نامزدها خواندند و افزودند: برخی با تحلیل غلط، می گویند برای کاهش عصبانیت دشمن باید به او امتیاز داد اما این کارِ اشتباه، عملاً به معنای ترجیح منافع بیگانگان بر منافع ملت است.
ایشان خاطر نشان کردند: عصبانیت دشمن ناشی از وجود بالنده جمهوری اسلامی و ناشی از زنده بودن راه و یاد و اهداف امام در اذهان ملت است و تنها راه مقابله با آن تلاش بی وقفه برای حل مشکلات و "ا ستقلال و اقتدار ملی" است.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنانشان تأکید کردند: ده روز دیگر، روز امتحان بزرگ ملت ایران است که امیدواریم به فضل پروردگار، ملت با ایجاد حماسه ای پر برکت و دارای نتایج درخشان، از این آزمون بزرگ الهی نیز سربلند و سرافراز بیرونآید.
غرضی:
من شعارم شعار یک دولت ضد تورم است.
رضایی:
مشکل اصلی مردم کشاورزی است، مشکل اصلی مردم تعطیلی کارخانجات است و دغدغه اصلی مردم بیکاری است چراکه جوان وقتی بیکار به خانه می رود سرش پایین است و این امر موجب می شود عزتش شکسته شود.
عارف:
دغدغه ما شغل است و مسکن. جوانان ما به آیندهشان اعتماد ندارند. بعضا به کارهای خلاف اخلاق روی میاورند. اگر مسئله اشتغال و گرانی را حل کنیم که نان آور خونه در برابر بچهاش شرمنده نشود، سن ازدواج را پایین بیاوریم و با فعالیت های فرهنگی دانشجو و جوان را نسبت به آثار مخرب اعتیاد آگاه کنیم، میتوانیم این معضل را حل کنیم.
روحانی:
قدم اساسی تعامل با دنیاست و جزو گفتمان دولت تدبیر و امید، نجات اقتصاد کشور، احیای اخلاق و تعامل با دنیاست.